Volledig scherm
© News United/Kevin Gerrits

Politie vindt geen sporen van brandstichting Vroomshoop en Westerhaar

VROOMSHOOP/WESTERHAAR - De politie heeft geen sporen gevonden van brandstichting bij de bestelbus die vorige week in Westerhaar uitbrandde en de viskraam die in Almelo in vlammen op ging. Desondanks sluit de politie brandstichting nog altijd niet uit. „Sporen kunnen verdwenen zijn door de brand”, zegt een woordvoerster van de politie.

Verdachte

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een viskraam van Vishandel Elferink uit Almelo aan De Koele in Vroomshoop in vlammen op. Twee uur later brandde bij autobedrijf Lubbelinkhof aan de Hoofdweg in Westerhaar een bestelbus volledig uit. Het onderzoek van de politie loopt nog altijd. Onder meer naar het verband tussen beide branden. Zo bekijkt de politie eventuele camerabeelden en worden mogelijke getuigen gehoord. Dat heeft nog niets opgeleverd. „We hebben ook nog geen verdachte in zicht”, aldus een woordvoerster van de politie.

Surveillances

De VVD Twenterand heeft echter al laten weten zich ‘zorgen’ te maken over mogelijke brandstichting in Vroomshoop en Westerhaar. Raadslid Erik Kobes wil van het college van B en W weten of er extra controles en surveillances komen. Ook vraagt Kobes wat de aanpak of strategie is, ‘om dit probleem zo spoedig mogelijk tot een eind te brengen?’

Almelo e.o.