Politie zette helikopter in bij zoektocht naar vermiste jongen (14) in Vriezenveen

VideoVRIEZENVEEN - De politie heeft sinds dinsdag al actief gezocht naar de vermiste jongen uit Vriezenveen. Die zoektocht, waarbij politie-auto's en een helikopter zijn ingezet, leverde niets op. Na een melding werd de jongen woensdagochtend om 8.15 uur levenloos aangetroffen in een sloot aan de Bovenlandweg. Samen met zijn crossmotor: een pitbike. 

„Collega's hadden redenen om zich zorgen te maken. Daarom is actief gezocht naar de jongen. Met politie-auto's en ook met een helikopter. Daarop werd hij niet gevonden", aldus een woordvoerder van de politie. Wat de exacte redenen zijn voor de grootschalige zoektocht, wil de politie niet vertellen

Melding

Woensdagochtend om 8.15 uur kwam er een melding binnen van een levenloos lichaam aan de Bovenlandweg, pal achter het pand van bouwbedrijf Webbink. Toen was al direct duidelijk dat het om de 14-jarige jongen ging, die een dag eerder als vermist werd opgegeven. 

Tegen boom tot stilstand

Hoe de jongen precies verongelukt is, moet blijken uit het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse, die woensdagochtend tot 10.15 uur uitgebreid sporen opnam aan de Bovenlandweg. Tot die tijd gaat de politie uit van een eenzijdig ongeval. Dat blijkt ook uit de bandensporen. Daarop is te zien hoe de jongen in de berm is geraakt en vervolgens tegen een boom tot stilstand is gekomen. 

‘In de sloot’

Buurtbewoners en ondernemers hebben niets meegekregen van het ongeval. „Hij lag in de sloot, met de motor erbij”, zegt een van de omwonenden. „Als iemand daar ligt, zie je diegene niet als je langs rijdt.” 

De jongen reed op een kleine crossmotor, een zogeheten pitbike. Sommige crossmotoren mogen op de openbare weg. De bestuurder moet dan wel ouder zijn dan 18 jaar en over een rijbewijs beschikken. De overleden jongen uit Vriezenveen was 14. Of de motor op kenteken stond, en dus verzekerd was, kan de politie niet melden.

Volledig scherm
Aan de Bovenlandweg in Vriezenveen is woensdagochtend om 8.15 uur het levenloze lichaam aangetroffen van de 14-jarige jongen, die een dag eerder als vermist is opgegeven. © Ferry de Goeijen
Volledig scherm
© Ferry de Goeijen

Almelo e.o.