Volledig scherm
PREMIUM
Met groene en rode kaarten konden mensen met een verstandelijke beperking aangeven of ze het ergens mee eens of oneens zijn. © Frans Nikkels

Politiek simpel gemaakt in Vriezenveen: ‘Politieke partij is als een voetbalelftal’

VRIEZENVEEN - Op welke politieke partij je moet stemmen is al lastig genoeg. Maar hoe moet dat eigenlijk als je een licht verstandelijke beperking hebt?

In het gemeentehuis in Vriezenveen krijgt die doelgroep deze maandagavond een spoedcursus over hoe je moet stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen, inclusief oefenen in een stemhokje. De opkomst is aardig. Negen inwoners uit de gemeente Twenterand volgen het laagdrempelige programma, dat MEE IJsseloevers in elkaar heeft gezet.

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.