Volledig scherm
Directeur Hans Evers van uitzendbureau Marquette vestigt in Vriezenveen een pension voor Poolse gastarbeiders. © Lenneke Lingmont

Poolse arbeiders in oude kantoor De Jong & Laan in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Na twee jaar onderhandelen mag het oude pand van De Jong & Laan aan de Wierdenseweg in Vriezenveen worden verbouwd tot pension voor Poolse gastarbeiders.

Marquette Detachering in Almelo heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Twenterand om er een pension voor arbeidsmigranten van te maken. Directeur/eigenaar Hans Evers van Marquette is blij dat er na twee jaar onderhandelen met de gemeente en de pandeigenaar nu een akkoord ligt over een bestemmingsplanwijziging voor het pand. Waar voorheen accountants hun werk deden wonen straks arbeidsmigranten.

Verbouwing

Evers verwacht dat er volgende maand al kan worden begonnen met de verbouwing van het pand, dat al jaren leegstaat. In het hoofdgebouw komen een- en tweepersoonsstudio’s voor de buitenlandse medewerkers van Marquette. Het pand biedt straks onderdak aan 28 mensen.

Maart

Het hele bedrijfsterrein wordt flink onder handen genomen. Het bedrijf verwacht dat het verbouwde pand in februari of maart in gebruik kan worden genomen.

Almelo e.o.