Volledig scherm
De St. Willibrorduskerk in Vroomshoop. © Carlo ter Ellen DTCT

‘Positief gevoel’ over toekomst kerk Vroomshoop

VROOMSHOOP - De Initiatiefgroep Kerkbehoud Vroomshoop heeft een positief gevoel over de informatiebijeenkomst die is gehouden over de toekomst van de St. Willibrordkerk. De kerk in Vroomshoop staat op de nominatie om afgestoten te worden door de Marcellinusparochie.

Maar de geloofsgemeenschap heeft de hakken in het zand gezet; ze hebben een eigen overlevingsplan gemaakt dat dinsdagavond is gepresenteerd aan de parochianen. Centrale boodschap in het plan: als Vroomshoop een eigen katholieke kerk wil houden dan moeten mensen daar meer voor betalen. De initiatiefgroep is positief over de bijeenkomst, die door zo'n tachtig parochianen werd bijgewoond. „Het was een goede bijeenkomst waarbij ik ook goede hoop heb dat we samen met de Marcellinusparochie verder kunnen”, zegt Raymond Hudepohl van de initiatiefgroep. Of de toekomst van de Willibrorduskerk hiermee is gered? „Zover is het nog niet, maar ik heb goede hoop.” De parochianen zullen in de toekomst meer moeten betalen om hun kerk open te houden. Hudepohl denkt dat dat wel lukt.

  1. Natuurorganisatie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuurlandschap verdwijnt!’
    PREMIUM

    Natuurorga­ni­sa­tie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuur­land­schap verdwijnt!’

    VRIEZENVEEN - De Koninklijke Vereniging voor Veldbiologie afdeling Vriezenveen (KNNV) is bezorgd over het buitengebied van de gemeente Twenterand. De natuurorganisatie luidt de noodklok over het gebied Het Veenschap tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. ‘We zien dit landschappelijk en cultuurhistorische deel van de gemeente Twenterand hard achteruitgaan’, schrijft de KNNV in een brandbrief aan B en W en de raad van Twenterand.

Almelo e.o.