Volledig scherm
De twirlzusjes Iris (links) en Maud Jansen uit Vroomshoop: succesvol op wedstrijden voor eigen publiek. © Bert Kamp

Prijzenregen voor Vroomshoopse twirlsters

VROOMSHOOP - De dertien solisten en drie twirlteams van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop kwamen uitstekend voor de dag op het eigen concours in sporthal Het Punt: met zeven medailles, een bekers, twee promoties en plaatsingspunten voor deelneemsters voor het NK bleken de twirlsters uit Vroomshoop in topvorm.

Mirthe Jansen behaalde op het onderdeel kidstwirl 8.2 punten en een eerste plaats. Sarah Offringa werd in haar categorie ook eerste met een 8.2 Eslie Mechielsen scoorde in dezelfde categorie een mooie 7.2 en Esmee Wuite zag haar inspanningen in haar categorie beloond met een totaal van 7.0, goed voor een eerste plaats.

Baton
Op het onderdeel 1-baton introductie in hun eigen categorie behaalde Dianne Laarman 64.3 punten, Lyan Moes dook daar net onder met 63.5, gevolgd door Sanne Vos 63.1 Marlinde Kroeze 62.5 Kyra Ekkel 60.2 en Cherel Wuite 58.9 punten. Zij werden allemaal in de categorie novice geplaatst.

Solo
Pien Melenberg behaalde 64.3 punten met haar solo dance en werd geplaatst in de novice. Zusjes Maud & Iris Jansen namen deel op twee onderdelen. Maud behaalde met haar 1-baton show 65.9 punten, Iris behaalde op dit onderdeel 65.3 punten. Beiden promoveerden naar de beginnerklasse.

NK
Op het onderdeel solo dance twirl behaalde Maud Jansen een tweede prijs met 67.2 punten. Iris Jansen had een optreden dat een score opleverde van 71.2 punten, dit waren tevens haar tweede plaatsingspunten. Hiermee is zij verzekerd van een plek op de voorrondes van het NK.

Teams
Team C deed voor het eerst mee, een golf van vertedering ging over de tribune toen zij de show lieten zien. Team A behaalde mooie 65.0 punten. Team B sloot het concours af en behaalde 59.7 punten.

Almelo e.o.