Volledig scherm
PREMIUM
Larissa (Links) en Priscilla, de eerste twee meisjes die geslaagd zijn voor de opleiding techniek van het Noordik Vroomshoop. © Bert Kamp

Primeur voor Priscilla en Larissa in Vroomshoop: diploma in de bouw

Op Het Noordik Vroomshoop zijn de eerste twee meisjes geslaagd voor een diploma in de bouw. Priscilla en Larissa werken liever met hun handen. „Dat is echt niet alleen iets voor jongens hoor.”

Priscilla Marsman (17) heeft vakantiewerk bij Timmerfabriek De Groot en Larissa Hakkers (16) is na de laatste schooldag aan de slag gegaan bij het dakdekkersbedrijf van haar ouders. Ze zijn trots op hun diploma en krijgen van alle klanten complimenten. Als Larissa met haar vader op klus is, komen mensen spontaan naar haar toe. „Die vinden het leuk dat ik dit werk doe. Want meestal zien ze alleen maar mannen op de bouw met dakpannen sjouwen. Dat is hartstikke leuk om te horen.” Priscilla overkomt hetzelfde. Ook zij merkt dat anderen vaak verrast zijn dat ze ‘mannenwerk’ doet. „Jongens willen nog wel eens roepen dat werken in de bouw of in een timmerfabriek, zoals ik doe, niets voor meisjes is. Wij hebben mooi het tegendeel bewezen.”

Almelo e.o.