Volledig scherm
Foto ter illustratie © Dreamstime

Probleem in de kiem gesmoord: Twenterand grijpt in bij lange wachtlijst jeugdzorg

VRIEZENVEEN - Jongeren die hulp nodig hebben, zijn in Twenterand weer sneller aan de beurt. Er was sprake van ‘een aanzienlijke druk’ op de toegang van de jeugdzorg door personele problemen. De gemeente Twenterand heeft de wachtlijst inmiddels weten terug te dringen. „Met tweederde”, zegt wethouder Mark Paters.

Onderbezetting

Het stevende af op een probleem. De wachtlijst met mensen, die jeugdzorg nodig hebben, nam fors toe in de gemeente Twenterand. Door personele problemen bij de gemeente, als wisselingen en uitval. De gemeente had zelfs te kampen met onderbezetting. Maar Twenterand heeft de boel inmiddels op de rit, laat Paters weten. De wachtlijst is weer ‘beheersbaar’. „We hebben vier jeugdconsulenten aangetrokken”, zegt Paters over de oplossing. „Met alle mensen, die op de wachtlijst staat, is inmiddels contact geweest.”

Problematiek

Een goede en snelle toegang tot de jeugdzorg is van groot belang, om jongeren snel te kunnen helpen. In de jeugdzorg gaat het om minderjarige inwoners, die met uiteenlopende problematiek te kampen hebben en bij de gemeente aankloppen. Dat varieert van overgewicht tot aan autisme.

Almelo e.o.