Proeven van slieriesoep en kruudmoes bij Peddemors

VRIEZENVEEN - Tijdens het evenement Smaken van Toen op de Peddemorsboerderij in Vriezenveen konden bezoekers zaterdagmiddag proeven van oude gerechten.

Wie kan ik nog meer wat inschenken?”, vraagt Jenny Schipper terwijl ze het rode mengsel in de pan nog eens roert. Eén blik in de grote pan doet bij de jongere bezoeker duizend vragen oproepen.

De bezoeker op leeftijd herkent de rode lekkernij die wordt geserveerd tijdens het evenement Smaken van Toen in de Peddemorsboerderij meteen. „Ooh, dat is slieriesoep. Dat maakte ik vroeger heel veel. Vooral tijdens warme zomerdagen is het heel lekker”, vertelt Diena Bakhuis (82) uit Hellendoorn.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van maandag.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.