Volledig scherm
Frank te Riet, de coole bassist van Sleeve. Foto: Mark Troost

Randrock 2013: genieten van sfeer en muziek

VRIEZENVEEN - Het Randrock festival in Vriezenveen was donderdag 9 mei een succes: goed weer, prima muziek en heel veel publiek. Op het programma kwamen ook tal van (oud-)Vriezenveense muzikanten aan bod. Zowel rockband Sleeve als folkgroep The Beggars' Clan deed het uitstekend.

Het gratis muziekfestival Randrock op het Westeinde in Vriezenveen was andermaal een schot in de roos. De hele dag kwamen naar schatting enkele duizenden belangstellenden af op de optredens. Het was een voor 'elk-wat-wils' programma, met kinderrock van Dirk Scheele en de Coldplay hits door de coverband Coldplace tot zanger Harry Slinger (die zijn orkestband was vergeten) en de malloten van De Boodschappers van het Algemeen Nut. Eén van de 'boodschappers' was overigens de vaste Randrock-presentator Johan Schoterman, die tal van rock, pop, soul, punk en disco klassiekers in een geheel nieuwe versie goten en de aanwezigen bijna tot meezingen ''dwongen'.

Kontrust was één van de hoogtepunten. De Oostenrijkers gaven een knallende, energieke show. Ook de Twentse bluesrockband Texas Radio dat eerder dit jaar de Grote Prijs van Twente won, was enorm op dreef. Maar dat gold voor bijna alle acts. De wisselwerking tussen publiek en bands was opvallend, zo gingen tientallen mensen spontaan dansen op de Ierse volksmuziek van de Vriezenveense Beggars' Clan. Ook rockband Sleeve kreeg een open doekje. De nieuwe band maakte indruk door haar krachtige rocksongs. Zowel Beggars' Clan als Sleeve bewezen zich als echte festivalbands, ook door de interactie met de toeschouwers.

Randrock verliep ogenschijnlijk verder zonder incidenten. Het is een festijn dat een vaste plek op de evenementenagenda in Twenterand heeft veroverd. Sterker nog, Randrock is inmiddels letterlijk een toonaangevend festijn in de gemeente.

Volledig scherm
Vrijwilligers van Randrock. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
De belangstelling voor Randrock in Vriezenveen was andermaal enorm. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
De Boodschappers van het Algemeen Nut op Randrock in Vriezenveen. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
Sleeve kan op veel bijval rekenen op Randrock. Foto: Mark Troost.
Volledig scherm
Bassist Frank te Riet van rockband Sleeve in actie op Randrock in zijn voormalige woonplaats Vriezenveen. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
Deze dames staan op de eerste rij bij het concert van Sleeve op Randrock. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
Zanger Niek Mollen van rockband Sleeve op Randrock 2013. Foto: Mark Troost.
Volledig scherm
Het Westeinde in Vriezenveen is 'afgeladen' tijdens Randrock. Foto: Mark Troost
Volledig scherm
Het optredenn van Sleeve is één van de hoogtepunten op Randrock. Foto: Mark Troost
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.