Volledig scherm
© Herman van Oost

Ravage na botsing tussen lijnbus en tractor in Kloosterhaar

UpdateKLOOSTERHAAR/TILLIGTE - Een enorme ravage vrijdagochtend op de Van Roijensweg (N343) bij Kloosterhaar. Een tractor met aanhanger van Loonbedrijf Postel uit Tilligte boorde zich in een lijnbus van Syntus Twents. Veel schade, maar omdat de bus leeg was is er niemand gewond geraakt. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij. 

De silagewagen van het Tilligter loonbedrijf Postel was bezig met het oogsten van de maïs. De chauffeur van de wagen draaide vanaf een uitrit de N343 op, maar zag daarbij de passagiersbus van Twents over het hoofd. De tractor boorde zich vervolgens in de zijkant van de bus.

Opgelucht

Gerard Loohuis van Loonbedrijf Postel is opgelucht dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan. „Gelukkig was de passagiersbus leeg”, vertelt hij. „Verzekeringstechnisch is alles al afgehandeld.”

De ravage na het ongeval was groot. De weg lag bezaaid met onderdelen van de bus. De N343 was tijdelijk afgesloten om de weg schoon te vegen. Ook heeft de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Volledig scherm
De lijnbus is zwaar toegetakeld. © Herman van Oost
Volledig scherm
De ravage op de N343 is enorm. © Herman van Oost

Almelo e.o.