Volledig scherm
De vrouw kreeg soms meerdere kwetsende berichten op één dag. © AP

Rechter spreekt man uit Den Ham vrij van stalking ex-vrouw uit Nijverdal

DEN HAM/ALMELO/NIJVERDAL - Zeer vervelend en afkeurenswaardig, maar geen stalking of belaging. Zo oordeelde rechter Schaap over de karrenvracht aan e-mailtjes, sms'jes en WhatsAppberichten die de 46-jarige B. uit Den Ham naar zijn ex-partner uit Nijverdal stuurde. De politierechter sprak de man vrij na een langdurige en af en toe zeer pijnlijke zitting.

De rechtszaak bleek een diepzwart hoofdstuk in een verschrikkelijke vechtscheiding. Een scheiding die sinds het einde van het huwelijk tussen B. en zijn voormalige partner enkel in het teken staat van ruzies, beledigingen, onenigheid over de verkoop van het huis en trammelant over omgang met de kinderen. Een dik dossier herbergt vele e-mailtjes en andersoortige berichten, met name van verdachte B.

Emoties

In zowel korte als lange berichten schreef hij naar eigen zeggen zijn emoties van zich af. Soms schold hij zijn ex ook uit en beledigde haar "Actie en reactie. Ze haalde me het bloed onder de nagels vandaan. Dat ik niet alles altijd netjes heb verwoord, klopt, maar het ging over en weer." De officier van justitie had een stevige eis voor de verdachte. Een onvoorwaardelijke taakstraf van 100 uur en een algeheel contactverbod. B. zou dan ook niet meer bij de woning van zijn ex in de buurt mogen komen. Elk contact over kinderen moest volgens de officier voortaan via de voogd verlopen.

De rechter nam die eis niet over en sprak de verdachte vrij. Wel tikte zij B. op de vingers. Helemaal vrij van zorgen over de zaak is B. overigens niet. De officier van justitie liet weten na te willen denken over hoger beroep.

Almelo e.o.