Volledig scherm
PREMIUM
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. © Alex Mulder

Rel rond reumazorg in ziekenhuis Hardenberg, maar duidelijkheid voor inwoners Twenterand

HARDENBERG - Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en reumatologisch centrum RZWN hebben voorlopige afspraken gemaakt over de levering van zorg. Maar de kou lijkt nog allerminst uit de lucht. Veel inwoners van Twenterand maken gebruik van zorg in het Hardenbergse ziekenhuis.

Specialistisch reumacentrum Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) bracht begin november naar buiten dat het ziekenhuis in Hardenberg per 1 januari de samenwerking met RZWN wil verbreken. Reumatologen van het zelfstandig opererende centrum verzorgen al enige tijd de waarneming op de poli reumatologie, nadat daar een reumatoloog was vertrokken.

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.