Volledig scherm
Leerlingen van Daltonschool De Maten in DenHam. Foto: Carlo ter Ellen

Renovatie van school De Maten Den Ham

DEN HAM - Dalton basisschool De Maten in Den Ham wordt gerenoveerd. Het schoolbestuur werkt de komende maanden een renovatieplan uit, samen met de gemeente Twenterand. Het werk wordt in 2013 uitgevoerd.

Oud-wethouder Auke Koops van 't Jagt vertegenwoordigt het schoolbestuur van De Maten bij de renovatie. Hij zegt: ,,Voor leerlingen, ouders en leerkrachten is het belangrijk om te weten dat zij straks de beschikking hebben over een volledig gerenoveerde school en dat is een mooi toekomstbeeld."

Ook wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenterand richt zijn blik op de toekomst: ,,Jammer dat uitbreiding van Het Liefferdinck hier niet mogelijk is, maar we zijn als gemeente tevreden dat we nu met het schoolbestuur aan de slag kunnen om die renovatie te plannen."

De drie betrokken partijen zijn in goed overleg tot dit resultaat gekomen. In een 'finale' bespreking met zorgaanbieder Zorgaccent, het schoolbestuur van de Maten en de gemeente is geconstateerd dat de oorspronkelijke plannen rond de komst van een brede school De Maten niet te verwezenlijken zijn. Voor het realiseren van die brede school werd door ZorgAccent de mogelijkheid onderzocht om de uitbreiding van woonzorgcomplex Het Liefferdinck te realiseren in combinatie met nieuwbouw voor basisschool De Maten. ,,Aan die mogelijke uitbreiding op locatie De Maten komt nu een einde", aldus Erik Vuurboom, directeur Thuiszorg bij Zorgaccent.

De uitbreiding van het Liefferdinck blijkt niet meer mogelijk door het reeds ingezet en steeds verder aangescherpt rijksbeleid over de scheiding tussen zorg en wonen.

Almelo e.o.