Volledig scherm
De Rockaholics brachten samen met de Vroomshoopse Harmonie de sfeer er goed in tijdens Rockin’ Harmony. © Bert Kamp

Rockin’ Harmony slaat aan in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De Vroomshoopse Harmonie kan terugkijken op een geslaagde achtste editie van Rockin’ Harmony in Vroomshoop. „Dit was echt machtig mooi”, stelt Arjan Berkhof namens de organisatie. 

Zo'n vijfhonderd bezoekers genoten zaterdagavond van het optreden waarbij de Vroomshoopse Harmonie samen met de bands Rockaholics en No Name diverse rocknummers ten gehore bracht. „Dit was echt een van de beste edities die we hebben gehad”, is Arjan Berkhof, mede-organisator en trompettist bij de harmonie, enthousiast. 

Hij verklaart het succes door de goede mix van jong en oud. „Met Rockaholics hadden we eerst een jonge Vroomshoopse band op het podium staan. Zij brachten de sfeer er goed in en stonden ze stuiteren op het podium. Voor hen was het ook de eerste keer dat zij voor zo'n groot publiek stonden. Daarna volgde de band No Name, die bestaat uit een aantal bekende Vroomshopers die ouder zijn dan veertig en dat was ook een succes.”

Feesttent 

Rockin’ Harmony is iets waar de muzikanten al lang van te voren naar uitkijken. „Het is hele andere muziek dan wij normaal spelen met de harmonie, dat maakt het bijzonder. Bovendien zorgt het voor verbinding in het dorp. Dat heeft Dickie Kremer goed bedacht toen hij dit evenement jaren geleden startte.”

Dit jaar was de feestavond in de tent op Sportpark De Bosrand. „Die stond nog van het jubileumfeest van Vroomshoopse Boys. Een tent geeft toch een hele andere sfeer dan het theater in Het Punt.”

Het evenement wordt eens in de twee à drie jaar gehouden. „Elk jaar zou intensief zijn voor de muzikanten, want het kost maanden voorbereiding. Bovendien blijft het op deze manier uniek.”

Almelo e.o.