Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Veenmuseum is een van de drie remises, waar stoomlocomotieven zijn gestald, ingestort door storm. © Lars Smook

Rotte vloeren en een ingestorte remise: dubbel pech voor Veenmuseum in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Het Veenmuseum vreest volgend jaar niet open te kunnen door rotte vloeren. Alsof dat nog niet genoeg is, bezweek ook nog één van de remises onder een omgewaaide boom.

De Wet van Murphy lijkt van kracht aan de Paterswal. Het Veenmuseum is de ene tegenvaller nauwelijks teboven, of de volgende teleurstelling dient zich al aan. Nadat de stichting erachter kwam dat de vloeren in het oude deel van expositieruimte rot zijn en spoedig vervangen moeten worden, viel er vorige week bij stormachtig weer een boom op het dak van een schuur die dient als opslag van stoomlocomotiefjes.

  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.