Volledig scherm
PREMIUM
Kanaal Almelo - De Haandrik © Carlo ter Ellen DTCT

Schademeldingen langs kanaal Almelo - De Haandrik opgelopen tot 260

ZWOLLE/VROOMSHOOP - Het aantal schademeldingen langs het Kanaal Almelo - De Haandrik is opgelopen naar 260. De provincie biedt bewoners inmiddels tijdelijke woonruimte aan: vakantiehuisjes.

De problemen langs het Kanaal Almelo - De Haandrik zijn afgelopen week verder opgelopen. Inmiddels heeft de provincie 260 schademeldingen ontvangen, een week geleden stond de teller nog op 243. Ook moesten vier bewoners tijdelijk uitwijken naar een vakantiehuisje. De provincie biedt bewoners tijdelijke huisvesting aan. Dat  zegt een woordvoerder van de provincie Overijssel.

Grotere scheepvaart

Langs het Kanaal Almelo - De Haandrik wordt geklaagd over problemen aan woningen, nadat de provincie het kanaal tussen 2011 en 2016 geschikt maakte voor grotere scheepvaart. De gespecialiseerde bureaus Deltares en TNO doen nu onderzoek. De resultaten zijn aan het einde van het jaar bekend.

De provincie heeft al aangegeven de schade van bewoners te vergoeden als blijkt dat de werkzaamheden aan het kanaal de oorzaak zijn. Vervolgens kan de provincie dit wellicht weer verhalen op aannemers Heuvelman Ibis en Van Heteren, die de baggerwerkzaamheden uitvoerden. Intussen loopt het aantal schademeldingen alleen maar op.

„De aard van de schades variëren van scheuren in het stucwerk tot wateroverlast in de kelder. Twee gezinnen wonen op dit moment in vervangende woonruimte, een zogenaamde unit”, zegt de woordvoerder van de provincie. 

Quote

Twee gezinnen wonen op dit moment in vervangen­de woonruimte, een zogenaamde unit

Woordvoerder van de provincie

Almelo e.o.