Volledig scherm
PREMIUM
Oud-leerling Sem overhandigt de PLUIM aan juf Myrthe. © Lars Smook

Sem bedankt school in Westerhaar: ondanks autisme was hij welkom

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Wat is gewoon in het onderwijs en wat bijzonder? Oud-leerling Sem vindt het bijzonder dat hij met zijn vorm van autisme toch gewoon onderwijs kon krijgen op zijn oude basisschool. Daarom krijgt De Fontein van hem een PLUIM. 

Een bijzondere basisschool die bijzonder ‘gewoon’ vindt. Oud-leerling Sem heeft dat aan den lijve ondervonden. Hij heeft een ernstige vorm van autisme, maar werd door de school aan de Oranjestraat zo goed opgevangen, dat hij uitstroomde naar het reguliere middelbare onderwijs op havo-niveau. De Westerhaarse tiener ging dit jaar met vlag en wimpel over van havo-1 naar havo-2 op De Passie in Wierden. Hij voelt zich prima thuis in het reguliere onderwijs.

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.