Slachtoffer schoorsteenongeluk Den Ham heeft zwaar beenletsel, maar is buiten levensgevaar

VideoDEN HAM/KLOOSTERHAAR - De man die donderdag bij asbestsaneringswerkzaamheden in Den Ham gewond raakte, heeft een gebroken heup en een verbrijzelde enkel. Hij is geopereerd en buiten levensgevaar. Dat meldt een zegsvrouw van Ardesch Sloopwerken B.V. uit Kloosterhaar. Dat bedrijf had de man, een zzp’er, ingeschakeld.

De man was donderdag aan het werk in een pand aan de Brink in het centrum van Den Ham. „Hij was spijkers aan het trekken en aan het schoonmaken”, zegt de medewerkster van Ardesch Sloopwerken B.V. een dag later. 

Iets voor elf uur in de ochtend ging het mis, toen door nog onbekende oorzaak een deel van een schoorsteen omviel. Dat deel kwam op de man terecht. 

Beenletsel

Vervolgens is hij door de brandweer met een ladderwagen uit het gebouw gehaald. Hij was bij kennis en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

„Hij is geopereerd en zal nog een aantal operaties moeten ondergaan”, aldus de medewerkster van Ardesch Sloopwerken. „Hij heeft diverse verwondingen. Zo is een heup gebroken en een enkel verbrijzeld. Maar hij is buiten levensgevaar.”

Herstel

De medewerkster laat weten dat Ardesch Sloopwerken in nauw contact staat met de naasten van het slachtoffer. Over het herstel van de man is volgens de zegsvrouw niets te zeggen. 

De Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Werkzaamheden en Werkgelegenheid doet onderzoek naar de toedracht. Een voorlopige conclusie is er nog niet. „Een onderzoek naar een arbeidsongeval duurt gemiddeld vier maanden”, laat woordvoerder Paul Q. van der Burg weten.

Volledig scherm
Hulpdiensten spoeden zich naar Den Ham, nadat een deel van een schoorsteen op een arbeider is gevallen. © News United/Emiel Geerding
  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.