Volledig scherm
Blik op de verbouwing van slagerij Ekkel. © Familie Ekkel

Slager uit Den Ham maakt van nood een deugd

DEN HAM - Slager Bennie Ekkel uit Den Ham brengt momenteel een beroemde uitspraak van wijlen Johan Cruijff - ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’ - in praktijk. De slagerij aan de Roggestraat 4 wordt sinds zaterdagmiddag volledig verbouwd, de zaak kan toch open blijven met het gebruik van een speciale verkoopwagen. Op 1 december staat de heropening van de zaak op het programma.

„We hebben een verkoopwagen voor de deur gezet, inclusief toonbank”, vertelt Ekkel. Ondertussen is onder meer het inventaris uit de winkel verdwenen en wordt in het pand een nieuwe toonbank neergezet, worden de tegelvloer en tegelwanden compleet vervangen, evenals de koelcel. En wordt een nieuwe ingang gemaakt, aan de achterzijde van het pand.

Verouderd
„Ja, dat moet allemaal op 1 december klaar zijn, er staat dus druk op de ketel”, lacht de slager. „Maar we liggen op schema hoor, komt goed.” De ingreep is noodzakelijk om de verouderde inventaris te vervangen, legt Ekkel uit die inmiddels vier jaar actief is aan de Roggestraat. En het huidige voordeel? Veel klanten komen speciaal op de verkoopwagen af. Ze willen volgens Ekkel alles weten over de verbouwing. „Iedereen reageert enthousiast.”

Volledig scherm
Beeld van de verbouwing van de slagerij Ekkel. © Familie Ekkel
Volledig scherm
De verkoopwagen van slager Bennie Ekkel voor de deur van zijn zaak in Den Ham. © Familie Ekkel

Almelo e.o.