Volledig scherm

Spandoeken in Twenterand: ‘Bouw een bad’

VRIEZENVEEN - Ze hangen in Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar; de spandoeken van de zwemverenigingen met de hartenkreet: ‘We zijn de onderzoeken zat, bouw een bad’.

Bij zwembad De Stamper maar ook op andere plekken, zoals bij Het Wapen van Vriezenveen, aan Westeinde en in Vroomshoop en Westerhaar hangen sinds maandagmiddag spandoeken om de plaatselijke politiek ertoe te bewegen nu eindelijk eens de knoop door te hakken.

‘Kies de locatie - Vriezenveen Noord of Zuid - en bouw zo spoedig mogelijk een nieuw overdekt zwembad’, roepen de gezamenlijke zwemverenigingen, De Zandstuve Vroomshoop, De Wieke Westerhaar en VZ&PC Vriezenveen. Ook de doelgroepen, die gebruik maken van het overdekte zwembad, laten weten dat hun geduld op is.

Zout water
Henny Harmsen van stichting De Klup: „Wekelijks zwemmen we met ongeveer 25 personen met een beperking in De Stamper en het warme, zoute water is ideaal voor onze leden. Het wordt nu tijd dat de gemeente eindelijk de knoop doorhakt en een besluit neemt over de voortgang van het zwembad. We maken al 35 jaar gebruik van het bad en uitwijken naar omliggende baden is voor ons geen optie in verband met de waterkwaliteit en de drukte en overbezetting bij de overige baden.”

De zwemclubs voeren ook nog een handtekeningenactie. Het is allemaal bedoeld om de politiek ervan te overtuigen dat er eindelijk een besluit moet komen over de locatie opdat de bouw van een nieuw overdekt zwembad eindelijk kan beginnen.

Almelo e.o.