Volledig scherm
Kampioen Mark Paters wordt geflankeerd door nummer 2 Geert Kleine (links) en nummer 3 Bertwin Letteboer (rechts). © Theo Leoné

Sportwethouder Mark Paters uit Twenterand damkampioen

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Het is sportwethouder Mark Paters van Twenterand gelukt om in zijn eigen gemeente Nederlands damkampioen te worden in de C-categorie. In een spannende laatste ronde versloeg hij zaterdag concurrent Hans Loots uit Hilversum.

In totaal heeft Mark Paters de afgelopen week vijf partijen gewonnen en drie remises gespeeld tijdens het eerste Nederlands kampioenschap voor breedtesporters. Dat was georganiseerd door zijn eigen damclub Witte van Moort aan de Asterstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Ontknoping

De ontlading was groot bij de ontknoping van de strijd. Er kwam een luide ‘yes’ uit de mond van de wethouder.  Het is een unicum: in zijn eerste jaar als sportwethouder zijn eerste Nederlandse titel. Hij heeft er deze week zelfs vrij voor genomen. Om elke dag in serene rust te dammen bij Witte van Moort.

Primeur

Na afloop prees hij de damclub voor de manier waarop het Nederlands Kampioenschap voor breedtesport was georganiseerd. „Het is een primeur in de damhistorie”, zegt initiatiefnemer Gerbrand Hessing van Witte van Moort. „Mark vond het goed dat onze club dit initiatief heeft genomen en dat we niet alleen maar aandacht hebben voor de topsport.”

Uitslag

Geert Kleine uit Hoogeveen werd tweede en Bertwin Letteboer uit Westerhaar (lid van Witte van Moort) eindigde als derde. In de B-categorie won Berend Plijter uit het Groningse Middelstum; tweede werd hier Dennis Joosten en derde Boike Mathoera.

Almelo e.o.