Volledig scherm
Het centrum van Den Ham. © Carlo ter Ellen

Stekker uit Dorpsraad Den Ham

DEN HAM - Den Ham krijgt geen nieuwe dorpsraad. De commissie, die zich bezighield met de doorstart van de dorpsraad, heeft de stekker uit de plannen getrokken. Er is geen kartrekker en de commissie vraagt zich af wat de toegevoegde waarde is van een dorpsraad. ‘Ook vinden wij dat verdere inspanningen van ons niet zinvol zijn’, schrijft de commissie in een brief aan betrokkenen.

De commissie, bestaande uit Herman Haandrikman, Harm te Winkel, John Nijzink, Michiel van Haarst, Gea Bosch, Janny Bijlstra en Erwin Lette, trachtte een Dorpsraad 2.0 in het leven te roepen, maar ziet daar alsnog van af. ‘Een recentelijke presentatie door een expert op het gebied van burger participatie heeft de meerderheid van ons doen inzien dat het verder voortzetten van de huidige zoektocht niet zinvol is’, laat de commissie weten.

De commissie is van mening dat een dorpsraad niet van toegevoegde waarde is en vraagt zich ook af waarom de gemeente Twenterand zaken zou willen doen met de dorpsraad. Ook blijkt uit de brief dat er geen kartrekker gevonden kon worden. ‘Dit inzicht is niet enkel gebaseerd op het niet kunnen vinden van kartrekkers voor het bestuur maar ook door het niet kunnen vinden van een gedragen richting.’

Almelo e.o.