Volledig scherm
Leden van de Jongerenraad Twenterand helpen in 2015 mee met een Sinterklaasactie voor de Stichting Manna. © Emiel Muijderman

Stekker uit Jongerenraad Twenterand, ondanks meerdere reddingspogingen

VRIEZENVEEN - De Jongerenraad Twenterand houdt op te bestaan. Ondanks alle pogingen om de structuur en de doelstellingen van het jeugdplatform te verbeteren, zijn gemeente en betrokken jongeren er niet in geslaagd om de raad na alle ledenwisselingen weer fatsoenlijk van de grond te krijgen. 

De gemeente Twenterand had de Jongerenraad in het begin van deze coalitieperiode juist een belangrijkere rol als adviesorgaan toebedeeld. De afgelopen twee jaar stonden echter vooral in het teken van een zoektocht naar nieuwe leden. In 2017 stapten zowel de toenmalige voorzitter als enkele actieve leden op. 

De huidige voorzitter slaagde er uiteindelijk niet in om opnieuw een geoliede organisatie op poten te zetten. Volgens de gemeente was de overdracht van het oude bestuur ook niet bijzonder helder, waardoor de nieuwe voorzitter van vooraf aan moest beginnen. 

Geen vervolg

De lokale overheid heeft de afgelopen twee jaar kennis en moeite geïnvesteerd om de zaak weer aan het rollen te krijgen. Bij vlagen speelde de raad een actieve rol, zoals afgelopen zomer nog tijdens een bijeenkomst over de lokale huizenmarkt. Tot een groei van het ledenaantal heeft al die actie echter niet geleid. Volgens de gemeente Twenterand is een vervolg op de Jongerenraad dan ook niet realistisch.

Almelo e.o.