Rick en Fredrike Keijzer.
Volledig scherm
Rick en Fredrike Keijzer. © Lenneke Lingmont

Stichting moet 'pur-slachtoffers' uit Vriezenveen aan nieuwe woning helpen

VRIEZENVEEN - Leon Keijzer heeft een stichting opgericht om het gezin van zijn broer aan een nieuwe woning te helpen, nadat de huidige door purisolatie onbewoonbaar werd. "We gaan voor geluk, niet voor gelijk."

Geld van de verzekeraar komt er niet en een rechtszaak wil ze niet voeren. Dat gaat de familie Keijzer uit Vriezenveen alleen maar een hele hoop geld en negatieve energie kosten. En na jaren van ellende rond hun onbewoonbare huis aan de Hoffmansweg kunnen ze hoge kosten en negatieve energie missen als kiespijn.

Quote

De jongste is vier jaar, die kent niet anders dan dat hij bij opa en oma woont. Dat hoort gewoon niet

Rick Keijzer

De purisolatie die de woning van Rick en Fredrike Keijzer verwoestte en bij hen, hun drie jonge kinderen en de hond voor gezondheidsproblemen zorgde, zal voor altijd een zwart hoofdstuk in hun levensboek blijven. Al twee jaar wonen ze bij de moeder van Rick, de woning aan de Hoffmansweg is een spookhuis. En daar moet snel verandering in komen, vindt Leon Keijzer, de broer van Rick. Hij wil, net als het gezin, dat de woning gesloopt wordt en op dezelfde plek een nieuwe verrijst. Maar geld daarvoor heeft het gezin niet en krijgen ze niet van de aansprakelijke verzekeraar.

Rechtszaak

Een rechtszaak gaat vermoedelijk jaren duren en veel geld kosten, maar dat levert nog geen nieuwe woning op. En dus kiezen ze voor een andere, positievere weg. Ze gaan voor geluk, niet voor gelijk. Met toestemming van zijn broer heeft Leon Keijzer een stichting opgericht: De Grote Uitdaging. "Want dat wordt het, daar is geen woord aan gelogen."

Na publicaties in diverse media over hun problemen, kreeg de familie Keijzer honderden berichten van mensen en bedrijven die hen graag willen helpen. Financieel, of op een andere manier. Met de stichting wil Leon Keijzer dat in goede banen leiden. "Alles gaat naar de nieuwe woning. En alles gaat via de bank. We nemen nog geen 5 euro contant aan." Als de nieuwe woning er staat en het gezin er woont, wordt de stichting ook weer opgeheven.

Wennen

Zijn broer Rick moest ontzettend wennen aan de gedachte dat Leon, samen met nog twee anderen, voor hem geld gaat inzamelen, erkent hij. "Ik ben niet zo'n vent. Ik geef liever 10 euro aan een ander dan dat ik 2 euro van iemand krijg. Maar ik en mijn vrouw doen het voor de kinderen. Die hebben nu geen eigen plek. De jongste is vier jaar, die kent niet anders dan dat hij bij opa en oma woont. Dat hoort gewoon niet."

Quote

Ik ben niet zo'n vent. Ik geef liever 10 euro aan een ander dan dat ik 2 euro van iemand krijg

Rick Keijzer

Leon: "Het is ook echt niet hun initiatief, maar ik heb er natuurlijk wel hun toestemming voor nodig." Ze draaien er niet omheen: er is ontzettend veel geld nodig. De broers hebben het over meerdere tonnen. Voor de sloop van de woning, de materialen voor het nieuwe huis en een volledig nieuwe inboedel; want wat er nu nog in de woning staat, is niet meer bruikbaar.

"Het doel is om Kerstmis 2019 in het nieuwe huis te vieren", besluit Leon Keijzer.

Doneren kan via www.degroteuitdaging.nl

Rick en Frederike Keijzer bij de onbewoonbare woning.
Volledig scherm
Rick en Frederike Keijzer bij de onbewoonbare woning. © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.