Volledig scherm
Glasvezelkabel. © Lars Smook

Strijden voor glasvezel in buitengebied Twenterand

VRIEZENVEEN - Glasvezel in het buitengebied van de gemeente Twenterand; Cogas gaat zich er de komende weken hard voor maken. De netbeheerder moet vóór 11 juli van dit jaar van 50 procent van de 1750 betrokken huishoudens in het buitengebied een handtekening onder een abonnement hebben, om glasvezel aan te leggen.


Ben Engberts, wethouder van Twenterand, onderschrijft het belang van een breedbandverbinding op het platteland. „Voor de leefbaarheid in het buitengebied is een breedbandverbinding essentieel. Ontwikkelingen gaan snel en wil je bijblijven dan moet je wel beschikken over een goede internetverbinding. Met name de agrarische, toeristische en zorg sector hebben er veel belang bij.”

Zoals Gerard Vrielink, eigenaar van bessenkwekerij Greftenhoeve. Een bedrijf runnen met een slechte verbinding is bijna onmogelijk, stelt hij. „De webshop moet goed bereikbaar zijn en daarnaast is ‘gewoon’ boekhouden en internetbankieren niet mogelijk.”

Infoavonden van 19.30 tot 21.30 uur. 9 mei in Het Punt, Vroomshoop. 10 mei Grand Cafe Seven, Vriezenveen. 11 mei café/rest. Harwig, Den Ham.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.