Zo zag de synagoge er dertien jaar geleden nog uit. Inmiddels zijn de ramen en de voordeur dichtgetimmerd en is het gebouw nog verder in verval.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag de synagoge er dertien jaar geleden nog uit. Inmiddels zijn de ramen en de voordeur dichtgetimmerd en is het gebouw nog verder in verval. © frans nikkels

Synagoge in Vriezenveen blijft overeind na een strijd van 22 jaar: ‘Mijn vader applaudisseert, daar boven...’

VRIEZENVEEN - De reddingsactie was er een van de lange adem. Maar de oude synagoge aan de Almeloseweg in Vriezenveen is na een strijd van 22 jaar veiliggesteld voor toekomstige generaties. Het nu nog vervallen gebedshuis gaat op in een appartementencomplex. „Mijn vader applaudisseert, daar boven...”, zegt de joodse Richard de Haas.

  1. Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren
    kaart

    Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren

    OLDENZAAL - Er zijn dit jaar in Nederland tot nu toe een stuk meer baby's geboren dan in 2020, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste negen maanden van het jaar werden er vijf procent meer geboortes genoteerd dan een jaar eerder. In Twente is de grootste babyboom te zien in Oldenzaal. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 20 procent meer kinderen geboren dan in 2020.

Almelo e.o.