Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Taakstraf voor vrouw uit Den Ham (70) die 8 pony’s verwaarloosde

ALMELO/DEN HAM - Een 70-jarige vrouw uit Den Ham is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het verwaarlozen van acht pony’s. Bij een van de dieren stak het hoofd van een dood veulen naar buiten. 

De politie trof in april vorig jaar, na een melding, in een weiland in Den Ham acht pony’s aan die een verwaarloosde indruk maakten. Allemaal hadden ze onverzorgde hoeven, maar dat was niet het ergste. 

Mislukte bevalling

Bij één merrie stak het hoofd van een dood veulen naar buiten; het gevolg van een mislukte bevalling. „Het hoofdje was koud, wat erop duidt dat het veulen al enige tijd dood was. De merrie had ogenschijnlijk veel pijn”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.  

Bij een andere merrie op het terrein hing de nageboorte naar buiten. „Die was helemaal opgedroogd, wat er op duidt dat al een tijd zo was.” Deze bevalling is wel goed verlopen; de politie trof het veulen in de weide levend aan.

Zorgplicht verzaakt

Het Openbaar Ministerie vindt dat de vrouw, die bij de zitting in de rechtbank aanwezig was, haar zorgplicht heeft verzaakt en neemt het haar kwalijk dat ze geen moeite heeft gedaan om de dieren te verzorgen en te controleren. „Dit soort dieren is afhankelijk van mensen. Die moeten goed voor ze zorgen. En wie dit niet doet, kan worden aangepakt”, was de boodschap van het OM. 

Het OM eiste een werkstraf van 150 uur tegen de 70-jarige vrouw uit Den Ham, daar ging de politierechter in mee.

  1. Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    MARIËNBERG/VROOMSHOOP - Het moest maar eens op papier gezet worden. Leven met een gehandicapt kind betekent niet alleen maar kommer en kwel. Gebbie Olsman uit Mariënberg beschrijft in een boek het leven met haar gehandicapte dochter Aniek (26), die tegenwoordig in Vroomshoop woont. „Bewust heb ik het verhaal kort gehouden. De vele bezoeken in de ziekenhuizen heb ik niet allemaal beschreven. Anders wordt het zo’n zeurverhaal, zo’n dikke pil.”

Almelo e.o.