Volledig scherm
Presentator Tom van den Berg (met bril) van de Twentsche Courant Tubantia © Rikkert Harink

Talkshow bij opening Het Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De redacties van De Twentsche Courant Tubantia en de lokale omroep Delta FM houden zaterdag 7 maart tussen 16.00 en 17.00 uur een Twenterandse versie van het tv-programma De Wereld Draait Door. Dat gebeurt tijdens de open dag van het nieuwe activiteitencentrum Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat 2-4 in Vroomshoop. De officiële opening is op vrijdag 6 maart.

Bekende, vaste elementen uit DWDD zitten ook in het praatprogramma in de theaterzaal van Het Punt. Zo is Jongerenraad Twenterand-voorzitster Stephanie Bruin de tafeldame van presentator Tom van den Berg (verslaggever van De Twentsche Courant Tubantia), is er livemuziek van de band Bek Vol Zand en neemt de bekende Vroomshoper Hans Nieboer de rol van schrijver Nico Dijkshoorn op zich: op enig moment leest Nieboer zijn bevindingen voor met op- en aanmerkingen over de gasten en hun inbreng in de gesprekken.

Lange weg
De talkshow van De Twentsche Courant Tubantia en Delta FM heeft alles te maken met de festiviteiten rond de officiële opening van Het Punt.
Over de lange weg naar de komst van Het Punt praat wethouder Jan Binnenmars. Bij dat gesprek schuiven ook Harry ten Brinke en Jan op de Weegh aan. Ten Brinke heeft als bestuurslid van muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop alle perikelen van dichtbij meegemaakt. De vereniging is een grote huurder. En Op de Weegh heeft zich met een groep inwoners van Vroomshoop verzet tegen de komst van Het Punt.

Bibliotheek
Het tweede onderwerp dat ter sprake komt, gaat over lezen en schrijven: in Het Punt zit ook de Vroomshoopse vestiging van de Bibliotheek Twenterand. Geja van Benthem is het gezicht van de bibliotheek in Het Punt. Zij praat met schrijfster Daniëlle Bakhuis uit Westerhaar onder meer over het belang van een bieb in een voorziening zoals Het Punt.

Roots
Het muzikale gezelschap Bek Vol Zand heeft Vroomshoopse roots. De groep speelt een nummer van het album dat momenteel wordt opgenomen. Ook na afloop van de talkshow gaat Bek Vol Zand nog enkele nummers spelen.

Ondernemers
Ondernemers uit Vroomshoop en omgeving komen aan het woord over het belang van een voorziening als Het Punt in het dorp. Vier ondernemers praten mee: fotograaf Niek Erents, Dennis Jongeneel van Dennis Fashion, supermarktbaas Henk Veld en Rosita van der Kruk uit Westerhaar van Partyroos Events.

Slot
Na de bijdrage van Hans Nieboer wordt het programma afgesloten met een gesprek met vier bekende personen uit Vroomshoop en omgeving: sterke man Jarno Hams, de veelzijdige Tom Uitzetter (van doelman Sportlust Vroomshoop 1 tot dj in het Glazen Café), vicevoorzitter Marten Dijkstra van de nieuwe Dorpsraad Vroomshoop en PvdA-Statenlid Anneke Beukers uit Westerhaar. Zij geven een reactie op Het Punt en gaan in op vragen als ‘Hoe krijgen we inwoners uit alle kernen zover dat ze regelmatig naar Het Punt komen?’.


Na afloop van de show is er nog gelegenheid tot napraten in het grand café van Het Punt, waar Bek Vol Zand nog gaat spelen. De toegang is gratis.

Volledig scherm
Wethouder Jan Binnenmars. © Marieke Bakker
Volledig scherm
Hans Nieboer uit Vroomshoop neemt de rol van schrijver 'Nico Dijkshoorn' op zich. © Bert Kamp
Volledig scherm
PvdA-statenlid Anneke Beukers © Rikkert Harink
Volledig scherm
Gast Tom Uitzetter, van alle markten thuis. © Mark Troost
Volledig scherm
Voorzitster Stephanie Bruin (links) van de Jongerenraad Twenterand is zaterdag 7 maart de tafeldame bij de talkshow in Het Punt. © Frans Nikkels
  1. Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    MARIËNBERG/VROOMSHOOP - Het moest maar eens op papier gezet worden. Leven met een gehandicapt kind betekent niet alleen maar kommer en kwel. Gebbie Olsman uit Mariënberg beschrijft in een boek het leven met haar gehandicapte dochter Aniek (26), die tegenwoordig in Vroomshoop woont. „Bewust heb ik het verhaal kort gehouden. De vele bezoeken in de ziekenhuizen heb ik niet allemaal beschreven. Anders wordt het zo’n zeurverhaal, zo’n dikke pil.”

Almelo e.o.