Volledig scherm
PREMIUM
De bandleden Anko Lammers, Martijn en Thijs Jeurissen zijn klaar voor hun nieuwe theatershow. © Bert Kamp

The Beggars’ Clan uit Vriezenveen gaat op Ierse tour in eigen land

VRIEZENVEEN - In de nieuwe theatershow neemt de Ierse Folk band The Beggars’ Clan bezoekers mee op een rondreis door Ierland. Maar dit keer bepaalt het publiek de route en wel op Nederlandse grond.

„We vertrekken vanaf het vliegveld in Ierland en gaan vervolgens samen met het publiek op reis”, vertelt Thijs Jeurissen die tijdens de nieuwe show, genaamd Roadtrip through Ireland, de rol van ‘reisleider’ vervult. „Aan de hand van opmerkelijke bezienswaardigheden en historische hoogtepunten met daarbij passende nummers kiezen bezoekers welke wegen er worden gevolgd. Geen enkel optreden is dus hetzelfde, ook niet voor ons. Dit betekent ook dat we meerdere versies van de show moeten hebben.”

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.