Volledig scherm
Vernielde fietsen op het station in Vroomshoop. © News United/Freddy Gerrits

Tientallen fietsen vernield tijdens ‘onrustig weekend’ in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Bij het station in Vroomshoop zijn afgelopen weekeinde ongeveer twintig fietsen vernield. Ook waren er meldingen over jeugdoverlast en is bij het oude schoolgebouw van De Sleutel naar binnengeslopen. 

De firma Veneberg Security Team ontdekte in de nacht van zondag op maandag dat er fietsen waren vernield bij het station. De fietsen zijn krom getrapt of omver gegooid. Wanneer dat precies is gebeurd, is onduidelijk.

Auto’s

„Uit een rapportage blijkt dat het een weekend was met veel onrust in Vroomshoop. Er reden auto’s die daar niet hoorden en er waren vernielingen, ook bij een leegstaande school. We hebben de politie op de hoogte gebracht. Die zou een auto langs sturen”, aldus een medewerkster van het beveiligingsbedrijf.

Een politiewoordvoerder ziet niks opvallends als hij kijkt naar het aantal aangiftes. Maar, voegt hij er aan toe, mogelijk volgen er nog wat. Als via internet aangifte wordt gedaan, is dat pas later zichtbaar in het systeem. „Ook kan het zijn dat mensen er pas later achter komen dat er wat met hun fiets is gebeurd.”

Naar binnen bij school

Volgens hem zijn er wel wat meldingen gedaan over jeugdoverlast. „Bij de school heeft het er alle schijn van dat er af en toe jeugd rondhangt. We hebben een melding ontvangen, maar niemand aangetroffen. Er is via een raam naar binnengegaan. Dat raam is niet vernield.” 

Almelo e.o.