Volledig scherm
Jeugdklasse bij het starthek, beeld van de Wieke motorcross in 2015. © MC de Wieke

Topcoureur ontwerpt opnieuw crossbaan in Westerhaar

WESTERHAAR - Motorcrosscoureur Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen is opnieuw verantwoordelijk voor het ontwerp van het crosscircuit van de zesde De Wieke Cross op een terrein aan de Schuineweg. De gratis toegankelijke races worden komende zaterdag 3 september verreden. De trainingen beginnen om 09.00 uur. De eerste wedstrijd staat vanaf 11.00 uur op het programma.

Eén van de deelnemers is diezelfde Klein Kromhof die tot de snelste coureurs behoort in de MX1 klasse. Hij krijgt in Westerhaar met name concurrentie van regionale talenten onder wie zijn plaatsgenoot Robin Nijkamp en Joey Bak uit Rijssen. Zij rijden in een gezamenlijke MX1 en MX2 klasse.

Mini's
Op het programma staat ook een race voor mini’s. Deze wedstrijd telt mee voor het klassement om de Jekro-bokaal. De organisatie hecht belang aan de wedstrijd voor de jongste coureurs met als doel de lokale jeugd en hobbycrossers kennis te laten maken met de sport. Zowel hobbyrijders als jongeren die met een bromfiets willen meedoen, kunnen starten op een daglicentie van de KNMV, maar die moeten ze wel vooraf bij de motorbond aanvragen.

Bekijken
Het ontwerp van de baan is te zien op de website van de organisatie, motorclub De Wieke: mcdewieke.nl

Almelo e.o.