Jos Lambregts raakte zwaargewond nadat zijn vrachtwagen in brand werd gestoken in Doesburg.
Volledig scherm
Jos Lambregts raakte zwaargewond nadat zijn vrachtwagen in brand werd gestoken in Doesburg. © Roland Heitink / Bert Kamp

Tot 14 jaar cel voor mannen die truck van Jos uit Vriezenveen in brand staken, 250.000 euro voor slachtoffer

ARNHEM - De rechtbank heeft vier mannen veroordeeld voor poging tot moord en brandstichting. De mannen staken de vrachtwagen van Jos Lambregts in brand, terwijl de chauffeur nog in de truck lag te slapen. Lambregts raakte hierbij zwaargewond.

 1. Advocaat Hamers hoopt op veel smartengeld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’
  PREMIUM
  met video

  Advocaat Hamers hoopt op veel smarten­geld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’

  Slachtofferadvocaat Frank Hamers hoopt met hoge vorderingen van smartengeld in de zaak van trucker Jos Lambregts een landelijke doel te bereiken. Hij vindt dat de vergoedingen voor slachtoffers van misdrijven veel te laag zijn. Door de tonnen die hij vraagt, biedt hij naar eigen zeggen rechters ‘de kans om het zuinige Nederland gelijk te trekken met onze buurlanden’. Dit is wat hij voor Lambregts en zijn naasten wil hebben, en waarom.
 2. Bange buren in Vriezenveen hadden bijna twee jaar rust, maar huurder mag na hoger beroep terugkeren in zijn huis
  PREMIUM

  Bange buren in Vriezen­veen hadden bijna twee jaar rust, maar huurder mag na hoger beroep terugkeren in zijn huis

  VRIEZENVEEN - Buren aan de Petersburgstraat in Vriezenveen stonden doodsangsten uit voor zijn uitbarstingen. „Ik snijd je de keel door”, riep Gerwin M. ooit met een mes in de hand, naar zijn buurvrouw. Ook stak hij volgens de rechtbank een auto in brand. Maar in hoger beroep gaat door die veroordeling een streep. Het belangrijkste gevolg: de gevangenisstraf is nu omgezet in een werkstraf.

Almelo e.o.