Volledig scherm
© Robin Hilberink

Tot de Nek in de Drek verkoopt in 55 minuten alle 7.000 kaarten

VRIEZENVEEN –  Mudrun Tot de Nek in de Drek heeft in 55 minuten tijd alle 7000 deelnamekaarten verkocht. De organisatie spreekt van een ‘absoluut record’. ‘Nog nooit eerder was een mudrun zo snel uitverkocht.’

Website plat

Vorig jaar duurde het 14 uur voordat alle deelnamekaarten waren verkocht. Toen werd al met verbazing gereageerd door de organisatie. Dat record is nu verbeterd. ‘Inschrijven.nl heeft dit nog nooit eerder meegemaakt.’ De website lag tot twee keer toe plat .

7000 kaarten is het absolute maximum. “Ik ben er heilig overtuigd dat we 10.000 kaarten hadden verkocht als we een tweedaags evenement waren", zegt Stefan Schipper, namens de organisatie. Maar dat ziet Schipper niet snel gebeuren. “We willen ook de zondagsrust een beetje bewaren.”

De organisatie is ‘enorm trots’ dat de mudrun is uitgegroeid tot een evenement dat zo snel is uitverkocht. Eerder werd Tot de Nek in de Drek uitverkozen tot de beste mudrun. Schipper grappend: “We hebben al gevraagd of er ook een prijs is voor de snelst uitverkochte.”

Kritiek

Op social media wordt er gejubeld door deelnemers die erin geslaagd zijn zich in te schrijven, maar er is ook kritiek. ‘Ik snap niet dat jullie hier trots op zijn. Deelnemers van vorig jaar krijgen geen kans en speculatieve kopers hebben vrij spel. Donders slecht geregeld’, is een van de reacties. Ook klagen mensen dat ze al wel betaald hebben, maar dat de bevestigingsmail uitblijft. Daar wordt aan gewerkt, zegt de organisatie.

Buitenlandse deelnemers

Verschillende mensen uit België stellen dat ze niet vanuit het buitenland konden betalen. “Daar kunnen wij niets aan doen, dat ligt bij Inschrijven.nl.” De organisatie ziet daarentegen ook dat vele andere buitenlandse deelnemers, waaronder uit België, er wel in geslaagd zijn een kaartje te bemachtigen. 

Zwarthandel

Sommige deelnemers gebruikten meerdere laptops, om aan het gewenste aantal inschrijvingen te komen. Een ander noemt het ‘waardeloos’ dat ze maar één kaart heeft kunnen krijgen, terwijl ze er drie wilde. Op Marktplaats ontstond al snel een zwarte handel in kaartjes, constateerde de organisatie. “Dat mensen teleurgesteld zijn, snappen we. Maar we kunnen niet ineens naar 10.000.” 

Almelo e.o.