Buurtbewoners Weitemanslanden hingen eerder dit jaar spandoeken al op tegen de komst van windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners Weitemanslanden hingen eerder dit jaar spandoeken al op tegen de komst van windmolens. © Lenneke Lingmont

Tubbergen, Twenterand en Almelo willen windmolens ‘clusteren’ op een van deze plekken

GEESTEREN/VRIEZENVEEN - Het verzet is er nog altijd hevig. Maar bewoners van de Weitemanslanden kunnen hun borst nat maken, nu Tubbergen, Twenterand en Almelo onderzoeken of ze windturbines kunnen ‘clusteren’ op steenworp afstand van de Vriezenveense buurtschap. „Met de afstanden zijn we absoluut niet content.”

 1. Adviseur kanaaldrama roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’
  PREMIUM

  Adviseur kanaaldra­ma roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’

  VROOMSHOOP - Stefan van Baars roept de hulp van de nationale ombudsman in bij het kanaaldrama, de ruim 400 beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik. Hoogleraar Van Baars is als onafhankelijk adviseur bij de kwestie betrokken en stelt dat het vastloopt op bestuurlijk en juridisch vlak, waarbij de getroffen bewoners verpulverd worden in een machtsspel van de overheid.
 2. Twenterand ‘tackelt’ problemen bij gedupeerden toeslagenaffaire: ‘Bij een gezin sprake van uithuiszetting kinderen’
  PREMIUM

  Twenterand ‘tackelt’ problemen bij gedupeer­den toeslagen­af­fai­re: ‘Bij een gezin sprake van uithuiszet­ting kinderen’

  VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand heeft tot op heden 31 gedupeerden van de toeslagenaffaire bijgestaan, waaronder een gezin waar kinderen uit huis zijn geplaatst als gevolg van de affaire. Aan het Manitobaplein worden momenteel alle zeilen bijgezet om ook van acht andere gezinnen adresgegevens te krijgen. Die zijn nog niet in het vizier van de gemeente.

Almelo e.o.