Volledig scherm
Er was veel lekkers bij de Puur Genieten Fair in Vroomshoop. foto Frank Uijlenbroek

'Twee fairs versterken elkaar'

Twee fairs op een steenworp afstand, die versterken elkaar juist, vinden bezoekers van de Puur Genieten Fair in Vroomshoop en De Heerlickheijd Fair in Den Ham.

TWENTERAND - De kinderen staan in de rij om hun eigen vlieger te maken terwijl de volwassen bezoekers worden getrokken door de heerlijke geur van appeltaartjes, maar ook door sieraden en streekproducten. Bij het evenement in Vroomshoop draait het echter bovenal om het witte goud, de asperges.

Nog geen zes kilometer verderop worden bezoekers verwelkomd op de Heerlickheijd Fair bij Het Lachende Paerd in Den Ham. De witte marktkraampjes met woondecoraties, sieraden en streekproducten vormen een kronkelend pad door het groene landschap. Waar de nadruk bij de Fair in Vroomshoop voornamelijk op de asperges ligt, valt bij De Heerlickheijd Fair de idyllische sfeer op.

,,Ik zie hier veel mensen die we net ook in Vroomshoop zijn tegengekomen", vertelt bezoeker Jannet Enoch. ,,Het is waarschijnlijk niet zo gepland, maar ik denk juist dat het een meerwaarde is dat beide fairs op dezelfde dag te bezoeken zijn. Ze versterken elkaar juist."

Volledig scherm
Bij de Heerlickheijd Fair in Den Ham stond onder meer de Kringloopwinkel uit Vroomshoop met Silvia Lobasz. foto Frans Nikkels

Almelo e.o.