Volledig scherm
‘Het aantal hele triatlons is op één hand te tellen’, meldt de organisatie van De Haere Triatlon. © Emiel Muijderman

Twente krijgt hele triatlon

VROOMSHOOP – Twente krijgt in september 2020 een hele triatlon. Dankzij de organisatie van De Haere Triatlon in Vroomshoop.

Voor het eerst in de historie van historie, voegt De Haere Triatlon Vroomshoop een volledige triatlon toe aan het programma. Dat houdt in dat triatleten voortaan kunnen kiezen voor de zwaarste variant: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Tot dusver was de langste afstand in Vroomshoop een halve triatlon.

‘Aantal triatlons op één hand te tellen’

De komst van een hele triathlon, de Twenterand Triatlon Challenge, is uniek. ‘Het aantal hele triatlons is op één hand te tellen’, meldt de organisatie. ‘Denk aan Challenge Almere-Amsterdam, De Gelreman – Arnhem, De Grunnman – Groningen en De Frysman – Friesland.’ Ook in Holten wordt ieder jaar een triatlon gehouden, maar daarbij gaat het om Olympische en daarmee kortere afstanden.

Bij de hele triatlon in Vroomshoop wordt gezwommen in het open water van kanaal Almelo - De Haandrik, vanaf de Puntbrug tot Fortwijk en weer terug. Daarnaast is er een fietsparcours door het buitengebied en een loopparcours met afsluitende rondes in het dorp. Door de komst van de hele triatlon, wijzigt ook de halve triatlon. Deelnemers aan de halve afstand zwemmen ook in open water, maken gebruik van een ander fietsparcours dan de overige jaren en lopen eveneens de afsluitende rondes in het centrum.

Te zwaar? Ook korte afstanden

Naast een hele en een halve triatlon, kunnen deelnemers ook kiezen voor een kwart triatlon, een één-achtste triatlon en een één-zestiende triatlon. Voor de jongste deelnemers is er een kids triatlon. De twaalfde editie van de triatlon is op 5 september 2020.

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.