De Schuineweg in Westerhaar-Viezenveensewijk.
Volledig scherm
De Schuineweg in Westerhaar-Viezenveensewijk. © gemeente Twenterand

Twenterand dreigt met afsluiting van Schuineweg

WESTERHAAR/VRIEZENVEENSEWIJK - De gemeente Twenterand overweegt om de Schuineweg volledig af te sluiten voor alle verkeer.

Nu er gewerkt wordt aan de riolering aan de Hoofdweg, is het verkeer over de Schuineweg fors toegenomen. Maar automobilisten lappen de regels aan de laars, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. 

Vanwege de werkzaamheden op de Hoofdweg, is het aantal automobilisten die gebruikmaken van de Schuineweg fors toegenomen. 'De Schuineweg is een éénrichtingsweg waar 30 km per uur gereden mag worden. Helaas houden niet alle gebruikers zich aan de 30 km per uur. Ook komt spookrijden voor. Dit lijdt tot gevaarlijke situaties', meldt Twenterand.

De gemeente deelt een laatste waarschuwing uit: 'Houd rekening met de voorgeschreven verkeersregels. Als dat niet gebeurt, kunnen wij niet anders dan de Schuineweg vanaf donderdag 26 maart 2020 helemaal afsluiten.' Over de rioleringswerkzaamheden aan de Hoofdweg regende het al klachten vanuit ondernemers, die hun omzet in rook zagen opgaan. Klanten kunnen niet goed bij de winkels komen. De gemeente betrok ondernemers bovendien niet in aanloop naar de werkzaamheden.

Almelo e.o.