Volledig scherm
© Mactrunk/Thinkstock

Twenterand gaat scholieren uit arme gezinnen ondersteunen

VRIEZENVEEN - Met een speciale regeling gaat de gemeente Twenterand vanaf het schooljaar 2016-2017 schoolgaande kinderen uit gezinnen met een gebrek aan financiële middelen ondersteunen.

Dit zogeheten Schoolpakket is beschikbaar voor kinderen tot achttien jaar in het voortgezet (speciaal) onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Binnen het pakket worden kosten vergoed die gerelateerd zijn aan hun opleiding. Daarbij kan worden gedacht aan de ouderbijdrage, lesmateriaal, schoolgeld of een abonnement voor het openbaar vervoer. De hoogte van de bijdrage is 165 euro per schooljaar en per schoolgaand kind dat voortgezet onderwijs volgt en 200 euro voor kinderen op het middelbaar beroepsonderwijs.

Ouders die het Schoolpakket aan willen vragen kunnen dit online doen via de website van de gemeente, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo mag hun inkomen niet hoger zijn dan 110 procent van de voor hen geldende bijstandsnorm en mogen zij niet meer vermogen hebben dan volgens de Participatiewet is toegestaan voor hun leefsituatie. Om te controleren dat zij het geld daadwerkelijk aan de schoolkosten van hun kind besteden, moet er een bewijs van betaling worden ingeleverd. Verwacht wordt dat er zo'n 275 kinderen tot de doelgroep behoren.

Almelo e.o.