Volledig scherm
Twenterand keert dit jaar 71.777 euro meer subsidie uit dan gepland. © ANP

Twenterand keert ruim 70 mille meer subsidie uit dan gepland

VRIEZENVEEN - Twenterand keert dit jaar 71.777 euro meer subsidie uit dan was gepland. Dat heeft het college van B en W besloten.

Met het besluit is het eerste jaar waarin met de nieuwe subsidieregeling is gewerkt, afgerond. Door de verhoging ontvangt de Stichting ZorgSaam Twenterand nu haar volledige subsidie, maar werd er wel veel te weinig bezuinigd.

Het college van Twenterand moest 250.000 euro bezuinigen op de subsidies. Vanwege de nieuwe regeling werd daar echter vrij soepel mee omgegaan, waardoor dat bedrag niet werd gehaald. Uiteindelijk werd er ruim 110.000 euro bezuinigd. Toch ziet wethouder Martha van Abbema het rooskleurig in: "Het zal de komende jaren anders zijn. Na een jaar wennen, zie ik dat de instellingen er al heel goed mee omgaan. Er zit zo enorm veel veerkracht in onze samenleving, dat ik ervan overtuigd ben dat we dit met elkaar gaan doen."

Door de verhoging van het subsidieplafond ontvangt de Stichting ZorgSaam Twenterand nu wel haar volledige subsidie. Die aanvraag werd eind 2016 al gedaan, maar wordt nu pas doorgevoerd. "Die duidelijkheid voor de stichting is hard nodig", aldus Van Abbema. ZorgSaam Twenterand kan nu door met hun activiteiten. Het college wil de extra kosten uit de reserve halen.

Almelo e.o.