Volledig scherm
Onderwijs wethouder Jan Binnenmars is voorstander van Brede Scholen. Hier is hij actief bij de bouw van de Brede School in Westerhaar. © Rikkert Harink

Twenterand kiest bureau uit Enschede voor ontwerp Bredeschool

VROOMSHOOP - BCT architecten, ingenieurs & adviseurs uit Enschede gaat de nieuwe Bredeschool in Vroomshoop ontwerpen. Dat heeft de gemeente Twenterand bekendgemaakt.

Het bedrijf is in Twenterand onder meer bekend door zijn betrokkenheid bij de nieuwbouw van scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen.

Voordelig
De keuze voor BCT is gemaakt op basis van de meest voordelige inschrijving. Het ging daarbij onder meer om de vraagprijs, visie op structuur van de school, vormgeving en de manier waarop zorg een plek kan krijgen binen het gebouw. De toekomstige gebruikers zijn basisscholen De Linde en de Kennedyschool, de basisscholen voor speciaal onderwijs De Sleutel en de Dobbelsteen, kinderopvang De Cirkel en het bestuurskantoor van de vereniging voor Protestants Christelijk Basis Onderwijs Vroomshoop.

Duurzaam
Voor de bouw is 4,6 miljoen euro uitgetrokken. Het moet een innovatief en duurzaam pand opleveren. Vijf bureau’s zijn in september gevraagd een presentatie te verzorgen. Daarna is de opdracht aan BCT gegund.

Almelo e.o.