Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marcel Otterspeer

Twenterand krijgt er twee nieuwe sporten bij

VROOMSHOOP - Om mensen meer te laten bewegen, krijgt Twenterand er twee nieuwe sporten bij: lasergamen en skelteren. Het lasergamen slaat nu al aan.

Wat begon met een extra activiteit tijdens de sportweek van CSG Het Noordik, heeft geleid tot een nieuwe sportactiviteit voor heel Twenterand. Het lasergamen is in de afgelopen twee maanden, zonder er ruchtbaarheid aan te hebben gegeven, al door twaalf groepen geboekt. 

Het was reden voor ZorgSaam Twenterand het lasergamen tot een blijvertje te bombarderen. “Het leeft”, zegt combinatiefunctionaris Stef Lamberink.  “Het sloeg zo aan en was zo intensief, dat we het zijn gaan borgen.” 

Beschieten

Met lasergamen kunnen deelnemers elkaar, met laserstralen, virtueel beschieten. Bij een raak schot scoor je, afhankelijk van het type spel, punten of is de geraakte deelnemer af. ZorgSaam Twenterand kan die spelvorm nu, mede dankzij een bijdrage vanuit het Innovatiefonds van de gemeente en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, structureel aanbieden. 

Daardoor kan er gelasergamed worden in het bos bij de IJsclub Vroomshoop, in het oude schoolpand van De Sleutel of op locatie. De kosten bedragen 5 euro per persoon. „Een deel van de opbrengst gaat naar de gewenste realisatie van een geasfalteerde ijsbaan", zegt Lamberink.

Skelterkampioenschap

Daarnaast kan er vanaf gisteren geskelterd worden bij de ijsbaan. ZorgSaam heeft, vanuit het Innovatiefonds, vier skelters aangeschaft: twee voor kinderen vanaf drie jaar en twee voor mensen vanaf acht jaar. Daarmee gaat Lamberink bij de ijsbaan een heus kampioenschap organiseren. 

Lamberink: “We hopen dat het samen opgaat met het nieuwe seizoen van het zwembad.” Skelteren kost 1 euro per uur. Leden van IJsclub Vroomshoop of Sportieve Kans Twenterand kunnen gratis gebruik maken van de skelters.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.