Hans Hofte uit Enschede is één van de 36 personen die gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester in Twenterand. 70 jaar, is hij inmiddels. Maar Hofte is ‘er klaar voor’.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Hofte uit Enschede is één van de 36 personen die gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester in Twenterand. 70 jaar, is hij inmiddels. Maar Hofte is ‘er klaar voor’. © Annina Romita

Twenterand krijgt pas veel later nieuwe burgemeester door corona

ZWOLLE/VRIEZENVEEN - Hij is één van de 36 kandidaten die een gooi doen naar het burgemeesterschap van Twenterand. Enschedeër Hans Hofte (70) moet echter lang wachten op zijn eerste sollicitatiegesprek. Het coronavirus heeft invloed op de zoektocht naar de ideale kandidaat, kreeg Hofte per brief te bericht. „De eerste twee maanden wordt het niks”, weet Hofte. 

Aanvankelijk hoopte Twenterand na de zomer al een nieuwe burgervader of burgermoeder te beëdigen, maar de vertrouwenscommissie houdt er inmiddels rekening mee dat er pas aan het einde van het jaar een nieuwe burgemeester wordt benoemd. Inmiddels is waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk al gepolst of ze langer wil aanblijven. De 66-jarige Van der Kolk, die sinds 2017 de honneurs waarneemt na het vertrek van Cornelis Visser, zou na de zomer met pensioen gaan, maar heeft laten weten beschikbaar te blijven voor Twenterand.

Almelo e.o.