In een rapport van hoogleraar Stefan van Baars wordt gesteld dat gemeenten onvoldoende hebben gekeken naar risico's en mogelijke gevolgen van de werkzaamheden.
Volledig scherm
In een rapport van hoogleraar Stefan van Baars wordt gesteld dat gemeenten onvoldoende hebben gekeken naar risico's en mogelijke gevolgen van de werkzaamheden. © Carlo ter Ellen DTCT

Twenterand: ‘Niet in gebreke gebleven bij vergunning werkzaamheden kanaal’

VRIEZENVEEN - ‘Met de kennis van toen’ is niets fout gedaan rond het verlenen van de vergunning voor de werkzaamheden aan het kanaal Almelo De Haandrik. Dat is het antwoord van B & W van Twenterand op vragen van de PvdA-GroenLinks-fractie.

 1. Verzakt door de Noord-Zuidlijn: Amsterdammer ziet parallellen met Twents kanaaldrama
  PREMIUM

  Verzakt door de Noord-Zuid­lijn: Amsterdam­mer ziet parallel­len met Twents kanaaldra­ma

  AMSTERDAM/VROOMSHOOP - Binnen twee uur verzakten in 2008 huizen aan de Vijzelgracht maar liefst 25 centimeter. Zand spoelde onder de huizen weg, zo de bouwput voor de deur in, waar de Noord-Zuidlijn werd aangelegd. Amsterdammer Dirk Fuite ziet parallellen met het drama langs kanaal Almelo - De Haandrik en doet in een open brief (hieronder te lezen) een oproep aan het provinciebestuur van Overijssel: leer van de schadeafwikkeling in Amsterdam.
 1. Wat weten Twentse mannen van make-up? 'Euhmmm'
  Play

  Wat weten Twentse mannen van make-up? 'Euhmmm'

 2. Tukker Rudie Elferink aanschouwt rakettenspektakel Israël
  Play

  Tukker Rudie Elferink aanschouwt raketten­spek­ta­kel Israël

Almelo e.o.