Volledig scherm
Drugspand Vroomshoop gesloten. © Hans Brok

Twenterand sluit drugspand Hammerdijk

TWENTERAND - De gemeente heeft de woning aan de Hammerdijk 20 in Vroomshoop voor drie maanden gesloten. In het pand is onlangs voor de tweede keer een wietkwekerij aangetroffen.

Controle

Nadat bij een controle van de politie op 7 maart vorig jaar 2350 hennepplanten werden ontdekt, gebeurde datzelfde op 7 juni dit jaar nog eens. Dit keer betrof het 1478 planten. Voor de gemeente is de maat nu vol. Het pand gaat drie maanden dicht. De verhuurder zei van niets te weten maar dat maakt voor het besluit niets uit. Bij een volgende keer  gaat het pand een half jaar dicht.

Aanpakken

In een toelichting op het besluit zegt burgemeester Annelies van der Kolk dat de gemeente voortdurend bezig is om de illegale teelt van wiet aan te pakken. Dat doet ze in samenwerking met de politie. Hoe groot het probleem in Twenterand precies is, kon ze niet zeggen. ,,We weten dat het net als elders ook in onze gemeente voorkomt. En dat het toeneemt.''

Opvallend

Het is opvallend dat de gemeente het adres nu openbaar maakt. Eerder zei de burgemeester niet mee te willen doen aan 'naming en shaming'. 

Volledig scherm
Drugspand Vroomshoop gesloten. © Hans Brok

Almelo e.o.