Volledig scherm
Matthijs Nieuwert is één van de Twenterandse combinatiefunctionarissen sport en onderwijs. © Wim Corduwener

Twenterand tevreden over resultaten combinatiefunctionarissen

VRIEZENVEEN - Jongeren uit Twenterand hebben baat bij de activiteiten van de vier combinatie- functionarissen. Meer scholen doen mee met cultuureducatie en meer jongeren bewegen. Alle reden voor de gemeente om in 2017 door te gaan met de vier.


Ook in 2017 doet de gemeente mee aan de zogeheten ‘Brede Impuls Combinatiefuncties’. Daarvoor is inmiddels een handtekening gezet, waardoor Twenterand uit het gemeentefonds bijna 88.000 euro ontvangt om de combinatiefunctionarissen aan het werk te houden. Dat is 40 procent van het benodigde budget. Voor de overige 60 procent zoeken gemeente en de stichting ZorgSaam Twenterand naar cofinanciering. Zo steunt het Vriezenveense bedrijf Leemans de sportinstuifactiviteiten.

Kennismaken
De combinatiefunctionarissen zijn in 2011 met hun werk begonnen. Ze richten zich op jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Daarbij werken ze samen met alle scholen in de gemeente en met nagenoeg alle sportclubs. Het gaat onder meer om kennismaken met sport en bewegen, waarbij kinderen zonder kosten kunnen meedoen.

Positief
Uit een verslag over de periode 2011-2016 blijkt dat de combinatiefunctionarissen een meetbaar positief effect hebben op enkele ambities van de gemeente Twenterand. Een doel is dat in 2017 driekwart van de inwoners van Twenterand aan sport doet en beweegt. Ook is sprake van een toename van cultuureducatie. Het aantal scholen dat meedoet aan cultuureducatie is de afgelopen jaren gestegen.

Of het rijksprogramma ‘Brede Impuls combinatiefuncties’ na 2017 wordt voortgezet is nog onbekend. Op dit moment loopt er een evaluatieonderzoek.

Almelo e.o.