Medewerkers van Soweco protesteerden eerder al bij de gemeenteraad van Twenterand tegen de ontmanteling. Nu moeten de medewerkers elders worden ondergebracht.
Volledig scherm
Medewerkers van Soweco protesteerden eerder al bij de gemeenteraad van Twenterand tegen de ontmanteling. Nu moeten de medewerkers elders worden ondergebracht. © Ferry de Goeijen

Twenterand weigert na ‘voortdurende onenigheid’ nieuwe samenwerking met ‘grillig’ Almelo rond Soweco

VRIEZENVEEN - Almelo zal het zonder Twenterand moeten stellen in aanloop naar een nieuwe stichting voor Soweco-medewerkers. Gemeentebelangen Twenterand, de grootste partij, ziet deelname aan de oprichting van de nieuwe uitvoeringsorganisatie (NUO) niet zitten. „Het is onbespreekbaar.”

 1. Coronadip? Niets ervan: huizenprijzen blijven stijgen in deze regio: ‘Lastig voor starters om ertussen te komen’
  PREMIUM

  Coronadip? Niets ervan: huizenprij­zen blijven stijgen in deze regio: ‘Lastig voor starters om ertussen te komen’

  ENSCHEDE - Huizenprijzen in Nederland zijn in februari het sterkst gestegen in bijna twintig jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. Koophuizen waren gemiddeld 10,4 procent duurder dan een jaar eerder en ook in Twente en de Achterhoek stegen de prijzen fors. „Ooit zal het stagneren, maar zolang er niet gebouwd wordt, blijft de vraag gewoon groot.”
 2. Bedragen in taxatierapporten verzakte woningen Kanaal Almelo-De Haandrik vallen ook gedeputeerde Boerman tegen
  PREMIUM

  Bedragen in taxatierap­por­ten verzakte woningen Kanaal Almelo-De Haandrik vallen ook gedeputeer­de Boerman tegen

  ZWOLLE - Ook gedeputeerde Bert Boerman is verrast door de uitkomsten van de eerste taxaties van schade aan woningen Almelo De Haandrik. Waar het met sommige woningen zo slecht is gesteld dat deze tussen stutten staan, wordt de schade getaxeerd op slechts tienduizenden euro’s. „Ik begrijp de emoties van gedupeerden. De verwachting was anders, ook bij ons”, aldus Boerman.
 1. Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door

 2. 'In vliegtuig is kans op trombose nog 100 keer groter'
  Play

  'In vliegtuig is kans op trombose nog 100 keer groter'

Almelo e.o.