Volledig scherm
© Bert Kamp

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

PollALMELO/HARDENBERG - Wethouder Bart-Jan Harmsen wil dat er een grondiger onderzoek komt naar de komst van een nachttrein op het traject Almelo-Hardenberg. Harmsen heeft een officieel verzoek ingediend bij het ontwikkelteam Blauwnet/Vechtdallijnen, zo meldt zijn partij GemeenteBelangen Twenterand (GBT).

Volledig scherm
Bart-Jan Harmsen © Gemeentebelangen Twenterand

Twenterand, dat treinstations heeft in Vriezenveen en Vroomshoop, ligt op de route van Almelo naar Hardenberg. „Kijkend naar het succes van de nachttrein in de Achterhoek en de belangstelling vanuit de enquête, hebben wij een officieel verzoek ingediend om dit nader in kaart te brengen”, zegt Harmsen, wethouder in Twenterand. 

Gemeenteraadslid Savannah Makkinga zette eerder namens GBT een enquête op om de behoefte voor een nachttrein in kaart te brengen. In totaal vulden 555 mensen die in. Van de mensen die reageerden, gaf 95,1 procent aan voorstander te zijn van een nachttrein. 

Uiteenlopende redenen

De redenen die de voorstanders noemen, lopen uiteen. Bezoek aan uitgaansgelegenheden, sportwedstrijden, vervoer van en naar het werk, aansluiting richting Schiphol, bezoek aan bioscopen, festivalbezoek en het besparen op kosten voor een taxi; het wordt allemaal genoemd. Meest gewenste tijdstip voor de nachttrein: om 02.00 en 03.00 uur.

Harmsen heeft de wethouders van de gemeenten Almelo en Hardenberg geïnformeerd dat de nachttrein een wens vanuit de gemeente Twenterand is. Hij vraagt zijn collega-wethouders om steun, omdat inwoners van die gemeenten van dezelfde treinverbinding gebruikmaken. 

Makkinga verwacht dat door het ingediende verzoek van Harmsen de behoefte nu grondig zal worden geanalyseerd door treindienst Blauwnet. Daarbij denkt zij aan het kijken naar ervaringen elders, het potentiële klantenbereik, een kosten-batenanalyse en de te verwachten inzet van personeel voor de nachttrein.

Poll

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

  • Goed initiatief, dit is goed voor de leefbaarheid (37%)
  • Zonde geld, wie maakt 's nachts nou gebruik van die verbinding? (23%)
  • Zorg eerst eens voor de nachttrein tussen Enschede en Zwolle (41%)
1581 stemmen
Volledig scherm
Savannah Makkinga, raadslid van GemeenteBelangen Twenterand. © Gemeentebelangen Twenterand
  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.