Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Twenterand zet spoed achter locatie voor nieuwe sportaccommodatie

VRIEZENVEEN - Een nieuw overdekt zwembad, ter vervanging van De Stamper, heeft hoge prioriteit voor de huidige coalitie in Twenterand. Daarom maakt de gemeente haast met de keuze voor een locatie.

Onderzoek

Er komt nu een onderzoek naar de haalbaarheid van een multifunctionele sportaccommodatie (MFA) op de locatie tussen de voetbalvelden van DETO en de vijver. Er is al een vooronderzoek uitgevoerd. Hierbij zijn zes locaties bekeken: twee op de huidige locatie van De Stamper, vier op Sportpark Het Midden.

Parkeerplaats

Vanwege de benodigde ruimte, voor de komst van een zwembad, twee sporthallen en parkeerplaatsen, viel de huidige locatie bij De Stamper af. Locaties bij Amicitia en het Trapveld werden te 'decentraal' geacht. Hierdoor is alleen een zoekgebied overgebleven bij DETO, de vijver en de parkeerplaats. Op een nog te kiezen plek binnen dit gebied moet een nieuwe accommodatie verrijzen.

Driebadenzwembad

Mochten de plannen haalbaar zijn, dan krijgt Vriezenveen een overdekt driebadenzwembad, een binnensportaccommodatie, centrale horeca en multifunctionele ruimten. Hoewel de kosten nog in kaart gebracht moeten worden, is de kans op voorhand groot dat de gemeente consessies moet doen. Twenterand heeft beperkte financiele middelen. Woningbouw op de huidige locatie van De Stamper moet daarentegen extra geld in het laatje brengen, geld dat gebruikt wordt voor de ontwikkeling van het sportpark.

Verbinding

Bovendien staat er een directe verbinding tussen Het Midden en de N36 op de wensenlijst, evenals een verbinding met het Herman Jansen Park.

Almelo e.o.