Volledig scherm
Links de foto van Kruidvat, rechts Sabine Uitslag © Beeldbewerking Lars Smook

Twentse ex-politica wéér ongevraagd in reclamefolder Kruidvat

WESTERHAAR - Vorige week moest drogisterij Kruidvat diep door het stof, omdat ze een foto van oud-Kamerlid en popartiest Sabine Uitslag zonder toestemming in haar reclamecampagne gebruikte.

Maar in de nieuwe folder staat de Westerhaarse wéér; minder prominent maar wel weer drie keer afgebeeld. De folder is in een aanzienlijk deel van Nederland al in het weekeinde huis-aan-huis verspreid. Uitslag zal deze keer echter niet opnieuw actie ondernemen.

Compenseren
“Ik was op de hoogte dat het zou gebeuren. Het bedrijf had mij laten weten dat vorige week ook de folder voor deze week al gedrukt was. Omdat Kruidvat haar fout heeft toegegeven en op een mooie manier compenseert, vond ik het niet nodig om de folders te laten vernietigen en nieuwe te laten maken. In de digitale folder ben ik wel verwijderd en dat is prima.”

Goedmaker
Uitslag, die ook bestuurder is van enkele zorginstellingen, vroeg van Kruidvat als ‘goedmaker’ voor het Babyhuis van Barbara Muller in Dordrecht een jaar lang gratis luiers. Die stichting vangt baby’op die door hun ouders tijdelijk niet zelfstandig verzorgd kunnen worden. Het babyhuis gebruikt per jaar 17.000 luiers. Uitslag is nauw betrokken bij die stichting.

'Ter inspiratie'
Vorige week bleek dat het reclamebureau van Kruidvat van internet gewoon wat vrolijke dames had gehaald en 'ter inspiratie' naar een tekenaar had gestuurd. Die tekenaar zou op basis van die gezichten aan de slag gaan, en nieuwe gezichten maken die wel fotografisch echt zouden lijken. Maar het was niet de bedoeling die dames gewoon na te tekenen.

Vrolijk
Dat gebeurde wel met het gezicht van Uitslag, omdat ze zo'n vrolijk en sprekende uitstraling op de foto had. Kruidvat en het reclamebureau maakten excuus. Zij hadden geen van allen Sabine Uitslag herkend, die door het Veronica Magazine tijdens de verkiezingen ooit als 'CDA-babe' werd uitgeroepen. Volgens Kruidvat zijn de andere ‘getekende’ dames in de folder wel unieke gezichten, en niet één op één nagetekend.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.